Fontanafredda var opprinnelig  jaktslottet til kong Victor Emmanuel av Sardinia. Dere vet, han som senere ble det moderne Italias første konge.

Victor Emmanuel kjøpte jaktslottet i 1858 til sin elskerinne «la Bela Rusin» som han utnevnt til grevinne av Mirafiori og Fontanafredda.

I dag er vinslottet en av de mest anerkjente produsenter av Barolo-viner, som kun bruker druer av kontrollert opprinnelse – DOC og DOCG. Selskapets vingårder er på rundt 100 hektar. Som en av de viktigste produsentene i Langhe-regionen, var Fontanafredda av de første som i 2018 konverterer alle sine vingårder til økologisk landbruk.

(Kilde John Strandmo)

Fontanafredda Piemonte Barbera NebbioloFontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo 2023.Italia, Piemonte. Pris kr. 519,90 Poeng 85/100 Importør: Stenberg & Blom AS

Laget på Barbera 83% og Nebbiolo 17%. Mørkerød farge. Duft av kirsebær og bringebær med små hint av urter. Smaken er frisk og fruktig med en god, mjuk fylde. Bra balansert med en mild tannin. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Forrige artikkelVin de Tour, dag tre
Neste artikkelHendig posevin
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.