For en stund siden, oppdaget jeg på Instagram at det fantes en norsk vinbonde i Portugal som het Aune Lohmann.

Men jeg tok feil. Visst finnes det en norsk vinbonde i Portugal, men han heter ikke Aune Lohmann. Det er Roar Aune og hans tyske hustru Petra Lohmann som står bak Aune Lohmann. Petra Lohmann er økonom innom IT mens Roar Aune har arbeidet i mange år som motedesigner, blant annet for Helly Hansen. Klærne Roar Aune designet ble produsert i Portugal, og han ble godt kjent med landet. Det var her paret fant sin drømmegård, Quinta Das Mercês, i 2011. For ifølge Roar Aune så er det i Dão og på bygda man finner det ekte Portugal.

Gården har 3,5 hektar vinmark og det aller første året laget de 70 liter vin. Kanskje ikke verdens beste og derfor kontaktet de Virgilio Loureiro, omtalt som the grand old man i portugisiske vinkretser og professor i ønologi. Heldigvis ville han hjelpe.  Og resten er historie for i dag så produseres det glimrende vin i Quinta Das Mercês.

Aune Lohmann Branco 2017. Portugal. Pris kr. 189,90 Poeng 89/100 Importør: Wicked Brands AS.

Druene er Cerceal 20%, Malvasia 30%, Encruzado 30%, Bical 20%. Lys gyllen farge. Duft av sitrus og moden frukt. Smaken minnet meg om en meget bra oransjevin med sin friske smak og gode fedme. Lever opp til duften. Meget bra balansert. God, frisk ettersmak. En vin som passer sammen med lyst kjøtt. Mye vin for pengene.

Aune Lohmann Jaen 2019. Portugal, Dão. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100 Importør: Wicked Brands AS.

Drua er Jaen. Noe så sjeldent som en portugisisk en-drue vin. Mørkerød farge med et blått skjær. God duft av røde bær med et hint av urter og bitte litt fat. Frisk og fruktig med en bra fylde. Samme smak om i duften. Bra balansert syre. God tannin. En tørr og lekker ettersmak. Passer bra sammen med lam og sau med en god saus og sopp. Meget bra kjøp.

Aune Lohmann Tinto 2017. Portugal. Pris kr. 149,90 Poeng 87/100 Importør: Wicked Brands AS.

Touriga Nacional 40%, Alfrocheiro Preto 20%, Jaen 20%, Tinta Roriz 20%. En mørkerød farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Fyldig og rund med en elegant fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lammesteken. Løp og kjøp.

Godt drikke kommer tilbake med anmeldelse av flere vin fra Aune Lohmann

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.