Allegrini er blant de mest spennenende vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til den de er i dag.

Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler. Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder. I dag ledes familiegården av søsknene Marilisa og Franco Allegrini  som er 6. generasjon, og de eier mer enn 150 HA med vinmark i Valpolicella. Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for pr.

Allegrini Palazzo della Torre 2016. Italia, Veneto. Pris kr 239,90 Poeng 87/100

Corvina 40%, Sangiovese 5%, Rondinella 25%, Corvinone 30%. Mørke rød på fargen. Fin duft av kirsebær hint av tre og andre mørke bær som jeg ikke helt klarer å definere. Smaken har en riktig bra fylde. Frisk og fruktig med en bra syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. En vin som fungerer veldig bra med grillmat. Meget godt kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.