Hvor kommer de fra, alle disse sterke, nyskapende kvinnene i vinverden?

Julie Balagny er en av disse kvinnene. Født og oppvokst i Paris, skulle man tro at vinbonde ikke var det første hun ville bli. Men, med foreldre som elsket vin og mat, så var det kanskje ikke så rart allikevel. Derfor brøt hun familietradisjonene. Så i stedet for  å utdanne seg til lege eller ingeniør,

Julie-Balagny arbeidet og lært hun i ti år ved ulike vingårder i Rhone. Så etter ti år, bestemte hun seg for å skape sin egen vingård. Hun slo seg ned i Fleurie i 2009. Og det var den smått legendariske Yvon Métras som hjalp henne med å finne gården En Rémont. En gård som hadde 3,2 hektar vinmark og 5 hektar med skog og åkermark. Vinmarkene ligger veldig ulikt til. Med de yngste vinstokkene, som er rundt tretti år, på toppen av en bakke, tett inntil skogen og de eldste stokkene på nitti år som ligger i bunnen av bakken. Selvfølgelig, så er markene så ulendte at hun ikke kan bruke traktor og heller ikke hest, så alt gjøres for hånd. Og blir det for ille med ugress i markene, slipper hun ut kua og sitt esel Manon som beiter ned det meste og gjødsler i samme slengen.

Julie-Balagny-2Julie Balagny er en av ”naturvin” produsentene. Og de finnes ingen tilsetningsstoffer i vinene hennes. Men skulle det være nødvendig, så tilsetter hun sulfitter. Allikevel skaper hun noen elegante og veldig strukturerte viner. Og spesielt hennes ”En Rémont fleurie” er en av de bedre jeg har smakt fra Beaujolais.

Dessverre finnes ikke hennes vin på polet, men man kan kjøpe noen av vinene hennes på ”Skål” i København

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.