Alkoholfritt øl som smaker… øl.

Av og til skulle jeg ønske man kunne lage et alkoholfritt øl som smaker… ja, øl.

Det finnes en rekke forskjellige alkoholfrie alternativer, men, for å si det mildt, det er ikke alle som er like morsomme. Problemet, som jeg ser det, er at det er for mange som er litt for utvannet, for mange som smaker syntetisk og for mange som mangler alkoholen som smaksbærer.

På den andre siden, jeg har smakt noen alkoholfrie alternativer som er verdt å smake og drikke. Jeg har plukket ut de fem alkoholfrie alternativene som jeg mener er verdt å kalle øl. Jeg har rangert dem fra en til fem, med en som er best. Men, det skulle jo ikke være likt meg om det var en som vant helt alene. Så, derfor, to er på topp og for meg helt likeverdige.

Topp fem.

  • Aass Uten. Et friskt øl med fint og rundt preg som gjør at ølet minner om et riktig bra sommerøl.afp000537767-Gy1zUf8kCF
  • Aass må dele førsteplassen med Mack Freeze. En alkoholfri pilsner med rimelig god malt. Balansert, en bitterhet som  har en ekte og riktig pilssmak.
  • Andreplassen går til Erdinger Alkoholfrei. Testens absoultt dyreste og den er absolutt ikke verdt 24 kroner. Jeg vet ikke om jeg er påvirker av skiskytterne og TV-reklamen, eller om jeg virkelig mener det. Men, den smaker som et fortreffelig sommerøl med mye fylde og kullsyre. Og ikke minst, den har en lang ettersmak.
  • Tredjeplassen inntas av Grans Fri. Testens absolutt billigste øl. En femmer på Rema, kan man ikke gråte over. Det er en rimelig og god alkoholfri pilsner. Men, det er et eller annet metallisk i ettersmaken.
  • Fjerdeplassen tilhører Munkholm Klassisk. Jeg må få sagt det først som sist. Det smaker litt for mye av vørterøl. Ellers er det en klassisk pilsner som de fleste øldrankere på vannvogna bør like. Men, som sagt, en noe bitter vørterølsmak.

Dette var de fem som jeg mener er helt greie alkoholfrie sommerøl. Mangler Clausthaler Classic? Jo, helt riktig det. Men så luktet den som nevøens kjemisett og jeg ville ikke smake den. Noen andre som jeg ikke har smakt og gjerne skulle ha prøvd, er Bergens stolthet Hansa Null. (Nei, den er ikke oppkalt etter Brann.) Munkholm Bayer og Munkholm fatøl ville jeg også gjerne smake. Dessverre var de ikke tilgjengelige.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.