Foto: Nicolai Bauer. LORRYS VENNER: Blant kulturpersonlighetene som møtte opp for å feire Lorry Akevitt var (bak, fra venstre) Nils Ole Oftebro, Jo Skjønberg , Bjørn Floberg, Turid Øversveen, Pia Fladseth (datter av kunstneren Trond Fladseth, hvis maleri pryder akevittens etikett), Tommy Sørbø og Odd Karsten Tveit. Foran, Espen Skjønberg.

Lorrys kjente og ukjente venner og stamgjester stilte opp i de tradisjonsrike lokalene da kulturinstitusjonen Lorry sist mandag fikk sin egen akevitt.

Lorry er for alle som elsker et utested med sjel. Det har også alltid vært et møtested for frie sjeler, fra billedkunstnere til forfattere, skuespillere, musikere og til og med en og annen politiker og næringslivstopp. I tillegg er det blitt et fast møtested for flere i hovedstadens gryende gründermiljø, som passer godt inn i stedets kreative og skapende miljø. Lorry har mange venner.

Blant de mange kjente og ukjente vennene og kulturpersonlighetene som møtte opp nylig for å feire at Lorry nå endelig får sin egen akevitt, var Espen Skjønberg, Nils Ole Oftebro, Odd Karsten Tveit, Turid Øversveen, Bjørn Floberg, Tommy Sørbø, Onkel P og Bendik Rugås. Og det var ingen tvil om at de gylne dråpene falt forsamlingen i smak.

Tradisjonsrikt møtested

Foto: Nicolai Bauer. FORNØYD ONKL: Onkl P koste seg i hyggelig lag på Lorry, og stedets egen akevitt falt i god smak.
Foto: Nicolai Bauer.
FORNØYD ONKL: Onkl P koste seg i hyggelig lag på Lorry, og stedets egen akevitt falt i god smak.

Lorry er et rampete og uformelt spisested – et begrep i hovedstaden med sine rikt dekorerte vegger, separate sittebåser med dype sofaer og kelnere med respekt for sitt yrke, iført lange serveringsforklær og hvite skjorter med fargerike sløyfer. Det skulle bare mangle at stedet og store deler av norsk kulturelite ikke fikk sin egen akevitt!

Lorry er også en av Norges eldste og mest populære restauranter, med historie helt tilbake til midten av 1870-årene – og drevet av samme familie gjennom tre generasjoner de siste 60 årene.

– Dette er en merkedag for Lorry, sier Nicolai Bauer, som sammen med broren Karl-Axel nå har overtatt ansvaret for Lorry fra sin far Karl-Otto.

– Det tok oss 140 år, men nå har vi endelig fått vår egen Lorry Akevitt!

Foto: Nicolai Bauer. Nicolai Bauer har sammen med broren Karl-Axel overtatt driften av Lorry etter sin far Karl-Otto (til høyre). Nylig kunne de feire at Lorry nå også har fått sin egen akevitt.
Foto: Nicolai Bauer.
Nicolai Bauer har sammen med broren Karl-Axel overtatt driften av Lorry etter sin far Karl-Otto (til høyre). Nylig kunne de feire at Lorry nå også har fått sin egen akevitt.

Kunst på flaske

Lorry er kjent for sin ekstraordinære kunstsamling, samlet gjennom hele stedets historie. Veggene er tapetsert med 207 kunstverk av over 70 kunstnere. Restaurantens berømte båser bærer også flere av kunstnernes navn, som en hyllest til deres bidrag til kunsten så vel som mange år som stamgjester på Lorry.

Foto: Nicolai Bauer. KOSTE SEG: Espen Skjønberg skal snart hofteopereres, men møtte likevel opp sammen med Lorrys Venner for å feire at stamstedet har fått sin egen akevitt.
Foto: Nicolai Bauer.
KOSTE SEG: Espen Skjønberg skal snart hofteopereres, men møtte likevel opp sammen med Lorrys Venner for å feire at stamstedet har fått sin egen akevitt.

Blant kunstnerne finner vi også Trond Fladseth, og Lorry Akevitts etikett er prydet av Fladseth-maleriet som henger over det som var hans stambord i restauranten i over 30 år. Akevitten er utviklet med Lorrys motto “Folkelig, frodig og fandenivoldsk” i tankene, og Lorry og Palmer Group har utviklet en blend uten jåleri – perfekt til norsk tradisjonsrik mat eller alene.

Selve innholdet blir produsert i Grimstad med base i norsk potetsprit. Krydderblandingen i destillasjonen er blant annet norsk karve, paradiskorn, sitrus og stjerneanis. Etter destillasjonen gjennomføres en fatlagring på minimum 12 måneder med brukte sherryfat.

Lorry Akevitt finner du selvsagt på Lorry, men fra 4. november kan du også finne den i Vinmonopolets bestillingsliste. Til glede for Lorrys mange venner – eller også deg som bare leter etter en god akevitt til jul.

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.