Selv om Affentaler Winzer eG kun har eksistert siden den 22.10, 2018. Så er historien til det tyske vinkooperativet mye eldre.

For Affental sin del begynte moroa i 1908 da 24 vinbønder slo seg sammen i en felles vinproduksjon forening. Og det var første gangen noen hørte om Affental. Hvitvinskooperativet i nabobyen Eisental ble grunnlagt 1937. I løpet av årene som gikk frem til 2018 var det flere små kooperativer som fusjonerte inn i de to kooperativene og i 2018 var de en enhet. Det viktigste for Affentaler Winzer eG, er eierne. Det vil si alle vinbøndene som leverer sin kvalitetsdruer til kooperativet.

Affentaler Riesling Brut- Tyskland, Baden. Pris kr. 144,90

Det denne tyske sekten har til felles med de fleste proseccoer, er at den er laget med Methode Charmat. Drua er Riesling. Lysgul med et grønt skjær. Fine bobler. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks og blomst. Frisk og fruktig smak. Samme epler og sitrus som i duften. Bra syre med en liten sødme. God ettersmak. Her er det masser av kos og vin for pengene. Løp og kjøp. Kan smakes på standen til Bonum under festivalen den 20. november (Vinen finnes også i en alkoholfri versjon som kan kjøpes på https://lillepromille.no )

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20.november finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.