Rødvin fra Aragón

Aragón er en autonom region i det nordlige Spania. Området var tidligere et selvstendig kongedømme og i middelalderen besto det av de såkalte aragonesiske provinsene Aragón, Catalonia og Valencia i tillegg til De baleariske øyer, i alt 106 800 km².

Dagens Aragón består av provinsene Huesca, Teruel og Zaragoza. Hovedstaden er Zaragoza. Flertallet av befolkningen snakket tidligere aragonesisk, men senere har kastiljansk tatt over som det mest brukte språket. Disse to språkene er likestilte i regionen. Men det viktigste, iallfall for meg, er at Aragón har en vin arv som går tusenvis av år tilbake.

Og det er her familien Navascués kommer fra. En familie som har vært involvert i den lokale vinproduksjonen i mer enn 500 år,

J.Navascués Cutio Garnacha-Cariñena 2020. Spania, Aragon, Cariñena. Pris kr. 200,- Poeng: 87/100 Importør: Cool Drinks Company AS

Druene er Cariñena 12% og resten er Garnacha. Dyp rød farge. Duft av mørke bær, bjørnebær og litt krydder. God, rund fylde på smak med en bra fruktighet. Samme bær og krydder som i duften. Fin frisk syre. God tannin. God ettersmak. Passer sammen med lam og til kos. Mye vin for pengene.

PS. Kuriosa, Katarina av Aragón var Henrik den VIII første hustru. Så vidt meg bekjent, ble hun aldri tatt av dage.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.