Da er turen kommet til 2018-årganger som vil matche 17. mai-buffeten perfekt.

Vinhuset Castelo de Pedregosa ble grunnlagt for snart 30 år siden og ligger i hjertet av appellasjonen for cava. Familien begynte med økologisk vindyrking i 1997. Det betyr at ingen kjemisk gjødsel eller sprøytemidler brukes, men det er stort mangfold av dyreliv som bidrar til et naturlig og balansert jordbruk.

Nr. 35636

Pedregosa Cava Reserva Clos de Blancs Brut Nature (musserende)

Spania/Cava/2018/11,5 prosent

Kr. 151,90 (basis)

Vel halvparten Xarel-lo samt Macabeo og Parellada. Modnet 22 måneder på bunnfallet. Fin look med livlige bobler og skum. Strågul. Duft av modne, melne epler, kjeks, sitrus og urter. God mousse i en frisk smak. Gode syrer og mer fra duften. Også mineraler og en del bitterhet. Sitter lenge. God pris! Finnes også i halvflaske og magnum.

Nr. 119052

Gladkokken Crémant de Bourgogne (musserende)

Frankrike/Burgund/20218/12,5 prosent

Kr. 179,90 (bestilling)

Denne inngår i en serie på tre viner – en rød, en hvit og disse boblene – laget av gladkokken Jan Henrik Syversen.  Brukt fire druer – mest Pinot Noir, Aligoté og Chardonnay og en del Gamay. Strågul. Duft av grønne og gule epler, bakst, sitrus og mineraler. Frisk og fyldig på smak med bær i tillegg til element fra duften. Sitter godt og lenge. Alene eller til fisk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.