Folket har kåret årets sommerøl.

0

For en stund siden, skrev Godt Drikke om Dagbladet og ølakademiets sommerøltest. Testen besto av en fagjury og en ”folkejury”. Godt Drikke reagerte på at folkejuryen ikke fikk kaste terning og ikke kom det frem hva som var folkets favoritt.

Men, nå har folket talt.

Din Side har publisert resultatet til folkejuryen. Og det ble noe helt annet enn hva ”ekspertene” kom frem til. Der ekspertene fremhever Sundbytunet Solskinnspils, sier folket at den beste sommerølen er Mack Isbjørn. Det fascinerende er at ”ekspertene” ga den karakter til midt på treet. Og ikke nok med det, de sa at den var ødelagt da den smakte brent gummi.

Også kan man jo begynne å lure på hva de såkalte ekspertene egentlig drakk og hvorfor og hvem de lager testen for når forskjellen mellom folket og dem er så stor som den er. Unnskyldningen for ekspertene, er i følge Din Side, ” At «folk flest» liker et annet øl enn ekspertene, kan ha flere forklaringer, blant annet knyttet til kunnskapen man har og forventninger til ølen. Dette vil igjen påvirke smaksopplevelsen, har matforsker Margrethe Hersleth ved Nofima uttalt tidligere i forbindelse med en juleøltest.”

Bra nok?

Men er dette egentlig bra nok, når en av Norges største aviser publiserer den ultimate ”sommerøltesten” og den avviker så totalt fra ” folk flest”? Jeg mener nei. Ikke når testen er rettet mot Dagbladets vanlige lesere og ikke kun oss ølnerder. Løsningen for dagbla kunne kanskje være å la folkets dom være like tellende som de såkalte ekspertene.

Godt Drikkes artikkel om dagbla og ølet, kan du lese her.

DEL
Forrige artikkelIs med øl og peanøtter.
Neste artikkelTour de Gourmet er på vei.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here