I serien med ulike vinprodusenter som skriver i Godt Drikke, har jeg vært så utrolig heldig at den spanske vinprodusenten Elías López Montero vil skrive om sine viner, vinsesongen og mye mer.

Elias Lopez Monteros familie har helt siden 1788 drevet med vin og  Altosa Distillery i Tomelloso. De har vært og er, dedikerte vinprodusenter og ikke minst brandy produksjon.

Elias Lopez Montero har vingården Bodegas Verum i Castilla- La Mancha som han startet for noen år siden. Et prosjekt som fokuserer på «high-end» vin. Foruten om det, har han også en liten vingård i Patagonia i Argentina hvor han lager blant annet Verum Patagonia Pinot Noir.

Elias startet for noen få år siden Verum  – hans personlige prosjekt med fokus på «high-end» vin. Her eksperimenterer han med druetyper med lang syklus som skal kunne beholde et godt syrenivå til tross for stadig varmere klima. Vinene han jobber med er Tinta Velasco, Graciano, Albillo Real og Garnacha. Foruten om det, har Elias tatt i bruk gamle amforaer. Først og fremst  da han mener det gir en unik mikro-oksidasjon som passer perfekt for vinene han lager. Og han har klart det formidable å bevise at høy kvalitet kan kommer fra La Mancha. Et distrikt som historisk sett er kjent for altfor mye bulkvin produksjon.

De siste årene har Elias Lopez Montero fått mye internasjonal oppmerksomhet for kvalitetsløftet han representerer. Det anerkjente vinmagasinet  Decanter har blant annet omtalt ham som en av 10 up and coming winemakers å følge med på. Også den meget anerkjente vinskribenten Jancis Robinson har omtalt vinene til Elias med stor begeistring og   Ulterior Garnacha har blant annet vært wine of the week. : https://www.jancisrobinson.com/

Om jeg gleder meg til bidrag fra Elias Lopez Montero? Veldig!

En vin som er virkelig verd å smake, er Ulterior Garnacha Parcela No 6. Den finner du her:

https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Ulterior-Garnacha-Parcela-No-6/p/10431201

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.