Vin til sopp

August er rett rundt hjørnet. Og skog og fjell er snart fulle av sopp.

Jeg har hørt rykter om at det vil bli bra soppår i deler av landet og jeg håper at det vil bli bra sopputvalg i mitt lokale supermarked.  Høst og vin er spennende. Ikke minst kombinasjonen lokale råvarer, som sopp, og vin. Derfor vil jeg skrive om sopp og vin med ujevne mellomrom de neste ukene.

E. Guigal ble grunnlagt 1946 og har i dag 45 hektar vinmark. Familien Guigal er blant Rhône-dalens mest innflytelsesrike og kvalitetsbevisste produsenter og har appellasjoner som går fra nord til sør. Noe som gir dem inngående dybdekunnskap om hele spekteret, og de kan derfor blende sine Côtes-du-Rhône viner til perfeksjon basert på det aktuelle årets klimatiske fordeler og ulemper.

Guigal Crozes-Hermitage 2020. Frankrike, Rhône, Crozes-Hermitage. Pris kr 300,- Poeng 90/100 Importør: Moestue Grape Selections AS

Laget på Syrah. Mørk rød farge. Duft av mørke bær med hint av urter. Smaken er fyldig, fruktig med en perfekt balansert sødme og syre. God tannin. God ettersmak. Dette er en vin som passer glimrende til pasta og sopp. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.