Forleden fikk jeg en pakke fra India med to flasker vin. Til min store glede, for å smake indisk vin er ikke noe jeg har opplevd før.

Vinen kom fra Shraddha More og hun har en solid bakgrunn for vinproduksjon. Det vil si, helt frem til etter gymnaset spekulerte hun og familien hva hun ville bli. Ifølge familien var hun stort sett bare bra på bordtennis (Skolemester) og oljemaling. Men det hun selv syntes var mest spennende var biologi. Hun tok bachelor i bioteknologi fra Abasaheb Garware College og var fasinert av studiet av menneskekroppen og ønsket å fortsette med vevsteknikk. Men sånn ville ikke skjebnen ha det. Shraddha More forteller at under B.Sc-avhandlingsprosjektet sitt, kunne hun ikke få noen vevsrelaterte prosjekter, og bestemte seg derfor for å gå med det siste alternativet sitt, som var  å lage vin. Og det var den avgjørelsen har ført henne dit hun er i dag.

Shraddha More

– Forskningen min var basert på forskjellige enzymkonsentrasjoner som ble brukt til å øke mengden juiceutbytte per kg druer. Forskningen min fikk masser av oppmerksomhet fortalte hun til Godt Drikke engang.

Hun presenterte også denne forskningen i College of Engineering Pune (COEP) i Pune. Og ikke minst ble forskningen publisert i Indian Journal of Experimental Biology.

Siden gikk det slag i slag.

Foundation-grad i vinfremstilling fra Plumpton College, East Sussex Storbritannia, Masters in Viticulture & Enology  Fullført fra, Montpellier Supagro University, Frankrike Hochschule Geisenheim University, Tyskland, Bordeaux Science Agro University, Frankrike. Og til slutt University of Melbourne, Australia med en masteroppgave om “Kvalitet av musserende vinbobler”

Som om det ikke er nok med en solid utdannelse, så har hun praktisert og jobbet på Schloss Vaux og Tysklands  beste sekthus Raumland. For ikke å snakke om Union de Guyenne  i Bordeaux. Hun har også fått prestisjetunge Erasmus-stipendet EMaVE og er offisielle vindommer for resten av livet for Effervescences du Monde. En international musserende vin konkurranse i Dijon, Frankrike.  I dag så arbeider hun som vinmaker familiegården Sailo Wines Company.

Og det er akkurat forskningen hennes og som har ført til en hybriddrue av Catawba, Beautyseedless & Sultana. Den nye hybriden heter ARI-516 utviklet av Agharkar Research Institute, Pune av Dr. Sujata Tetali. Som den aller første har Shraddha More skapt en vin av den nye hybriden.

Sailo Vineyards Shiraz 2019. India, Nashik Vally, Mahrashtra. Poeng 88/100

For meg er dette en helt ny opplevelse. Fargen er vakker mørkrød. Duften er lite sjokk da jeg aldri har opplevd en duft som dette på en rødvin. En varm duft av tropisk frukt, mango, ananas samt hint av rosiner. Smaken er varm, mjuk med bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine rosiner. En lang ettersmak. Passer bra sammen med krydrete retter.

Ps. Grunnen til navnet Shiraz er at hybriddrua fortsatt ikke er godkjent som vindrue og derfor er det tilsatt 2% Shiraz.

Sailo Vineyards Shiraz 2022. India, Nashik Vally, Mahrashtra. Poeng 89/100

Dyp rød farge. Frisk duft av tropisk frukt, mango og rosiner. En mjuk smak med frisk frukt. Lever opp til duften. Bra balansert. En riktig god ettersmak. Denne årgangen er friskere på smaken enn 2019 årgangen. Noe som kanskje gjør den litt mer anvendelig for min norske gane. Smakte den sammen med en sterk pizza og det var en meget god kombinasjon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.