Vin i en mørketid

Som det eneste vinhuset holder Clos Lentiscus til inne i nasjonalparken i Garraf-fjellene like utenfor Sant Pere de Ribes i Catalonia.

Det ble etablert i 2001 av brødrene Manel og Joan Aviñó med formål om å lage vin på gamlemåten, og samtidig gjenreise familievingården fra 1300-tallet til sin fordums stolthet. Her kultiverer de i dag 22 hektar med vinmarker på biodynamisk vis, hvorav 95 prosent er plantet med lokale druetyper fra Garraf-området.

Her i Garraf-fjellene, en halvmil fra Middelhavet og tre mil sørvest for Barcelona i DO Penedès, ligger vinmarkene på en kalkholdig steinblokk med et grunt jordsmonn fullt av marine fossiler. Tilsvarende jordsmonnet iblant annet Chablis og Champagne. Dette gir særpregede og mineralske viner med et ypperlig lagringspotensial.

Clos Lentiscus Blanc de Blanc Brut Nature 2017. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 289,90 Poeng 91/100.

Ny årgang. Drua er Malvasia. Lys gul på fargen med et grønt skjær. Fine bobler. God duft av epler med små hint av sitrus kjeks.  Smaken lever opp til duften med epler og sitrus. Frisk, fruktig med en bra fylde og perfekt balanse. Lang og god ettersmak. Passer best til kos.  Verd pengene.Meget godt kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.