Ukens vin er en perlende vin som kommer fra det vakre Loire. Nærmere bestemt et par mil utenfor Nantes.

Complémen’Terre er prosjektet til ekteparet Marion Pescheux og Emmanuel  “Manu” Landron. De holder til ca. 25 km. sør for Nantes, i Loire vest i Frankrike. Manu og Marion lager både viner under Loire-appelasjonen Muscadet Sévre et Maine, men har også en rekke mer atypiske cuvéer utenfor klassifikasjonen.

Manu og Marion er nærmest født og oppvokst blant vinrankene i Loire, men dro tidlig ut i verden for å skaffe seg erfaring. Etter avlagte vinstudier og langt utenlandsopphold med praksis på vingårder i New Zealand, Chile og Frankrike, bestemte paret seg for å vende tilbake til hjemtraktene og starte opp for seg selv.

Med litt drahjelp fra faren til Manu, muscadet-legenden Jo Landron, kom ekteparet i gang med sin egen vingård i 2013. De driver i dag ca. 8 hektar vinmarker, inkludert en rekke toppvinmarker i appelasjonen. Produksjonen er økologisk sertifisert og skjer etter biodynamiske prinsipper. Plukking og selektering av druer skjer for hånd. Vinene spontangjæres og er ikke tilsatt annet enn et minimum av svovel ved flasking.

(Kilde: Non Dos)

Complémen’Terre Potion Mama Pétillant Naturel 2017. Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine. Pris kr. 245,- Poeng 90/100

Drua er Muscadet, (Melon de Bourgogne). Fargen er strågul med et lite grønt skjær. Fine perlende bobler. Lekker duft av sitrus, epler og bitte litt blomster. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Lever riktig bra opp til duften med sine epler og frukt. Bra balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Herlig. En vin som passer glimrende til kos men kan også brukes til mager fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.