«Du må være veldig gal for å fortsette å prøve. Men hvis vi slutte å drømme, ville vi ikke være Vintae.»

Ricardo Arambarri var den som skapte Vintae i 1999 i landsbyen Badaran i Rioja. Hans besteforeldre produserte druer mens hans far var snekker som produserte litt vin hjemme. Så da Ricardo Arambarri og hans bror startet i 1999, var ideen om å gå tilbake til det opprinnelige. Og gå tilbake til det opprinnelige var så bokstavelig at de til og med plantet Muscat drua som hadde forsvunnet fra distriktet da vinlusa kom.

Ricardo Arambarri i kjelleren

En annen fiks idé de hadde, var å finne små vingårder i flere av Spanias vindistrikter og den aller første de etablerte etter Rioja, var Bodegas de Bardos i Ribera del Duero. I dag så drifter Vitae over 15 vingårder på 15 ulike steder. Og alle produseres nådeløst ærlige. For motto er som sagt, «Du må være veldig gal for å fortsette å prøve. Men hvis vi slutte å drømme, ville vi ikke være Vintae.»

Bod. de Bardos Romántica 2016. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 183,10 Poeng 87/100

Drua er Tempranillo. Klar mørkerød farge. Fin duft av mørke bær, plommer og lite hint av vanilje. Vinen er fyldig, frisk med en rund og bløt smak. Meget bra syre og sødme, fin tannin. Lever opp til duften med sine mørke bær. Lang og god ettersmak. Jeg kan forstår hvorfor denne vinen har slått an i Tromsø. Passer bra til grill men best til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.