Ukens vin kommer fra Casina Corte. En spennende vingård i Piemonte. Gården ligger vakkert til på toppen av San Luigi åsen med utsikt over byen Dogliani.

Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia kjøpte gården 2001, en liten perle på 6,5 hektar som hadde gått under radaren for de fleste i området. Godt skjermet fra øvrige vinprodusenter har vinmarkene blitt skånet for påvirkning av sprøytemidler, og dolcetto-stokkene plantet på 1950 og 60-tallet har fått vokst seg solide og robuste med dype røtter. Så det er kanskje ikke så rart at alle vinene til Cascina Corte er sertifisert økologisk, og eiendommen drives også med innslag av biodynamiske metoder. Det har blitt plantet frukttrær, grønnsaker og urter på eiendommen i tillegg til de eldgamle oliventrærne som allerede fantes der. Dette bidrar til en naturlig balanse, og øker den mikrobiologiske aktiviteten i jorden som gir sunne planter med topp fruktkvalitet. I tillegg til dolcetto, har Sandro plantet 1,5 hektar med nebbiolo og barbera i jordsmonn som er best egnet for disse druene.

barbera_bigI dag regnes Cascina Corte som en av Doglianis beste produsenter og har i mange år vært fremtredende for naturvinprodusentene i Piemonte.

Cascina Corte Piemonte Barbera 2012 89 poeng

Et veldig bra eksempel på en vin fra Cascina Corte. En dyp, dyp rød farge. En intens og herlig duft av kirsebær og blomster. Smaken lever elegant opp til duften med sin saftige og fruktige smak. Elegant og velbalansert syre og en god ettersmak som gjør at man får lyst til å løfte glasset en gang til for å oppleve den igjen. En vin som går glimrende sammen med svin og lam. Meget godt kjøp.

For de som har lyst til å oppleve en vingård i Piemonte, så har Cascina Corte Bed and Breakfast også. Det kan du lese om her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.