Ukens vin kommer fra Pfalz i Tyskland. Nærmere bestemt fra vingården Pfeffingen.

Det var vært dyrket vin på gården helt siden 1622. Og det var samme familie da som nå som eide markene. Men fart i sakene ble det først i 1931, da Valentin Schnell  la grunnsteinen til det som er dagens vingård. I 1952 overtok svigersønnen Karl Fuhrmann og hans hustru Helene. De skapte en bedrift og vingård som ble en av de beste vingårdene i Pfalz. Noe som sier temmelig mye.

I dag er det deres datter Doris Eymale som drifter den femten hektar store gården. En gård som hun har videreutviklet i sin fars ånd. I de siste årene har hun driftet  gården sammen med sønnen Jan. Han er utdannet til ønolog i Geisenheim og var en av sitt kulls beste ønologer.

Weingut Pfeffingen ligger i utkanten av den lille landsbyen Ungstein. Vinmarkene drar seg vestlig opp skråningen ved vingården. Andre deler av vinmarkene ligger rundt gården i et flatere og varmer område. De har blant annet parseller i de to Grosses Gewächs klassifiserte vinmarkene, Herrenberg og Weilberg. Og det siste er ekstra spennende da der er det også et meget sjeldent jordsmonn, Terra Rossa, som består av rødfarget kalkholdig leire med høyt innhold av jernoksid. Dette røde jordsmonnet finnes kun to steder i Tyskland, i Weilberg og i en liten parsell i Rheinhessen.

Gården har vært medlem av VDP siden 1986, er sertifisert økologisk og har begynt konvertering til biodynamisk drift fra og med 2012.

Pfeffingen Terra Rossa Riesling Trocken 2014. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 188,10 Poeng 89/100

Den første årgangen av Pfeffingen Terra Rossa Riesling Trocken jeg smakte, var 2012 årgangen. Og jeg ble veldig begeistret. Det var en virkelige elegant vin. Og 2014 årgangen er slettes ikke noe dårligere enn 2012. Vinen har  en fin gulgrønn farge. Lekker duft av fersken, epler og fine hint av blomster. Smaken er frisk, fruktig med en flott fylde. Riktig bra syre. En lang elegant ettersmak. En perfekt følgesvenn til lyst kjøtt. Fungerer også glimrende til kos. En løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.