Det er vel ikke en måned som inneholder så mange festligheter som desember. Som om ikke jula og desember er dyr nok.

Men det er mørketid så fest bør og skal vi ha. Og gjerne uten at vi behøver å lage avbetalingsplaner fra januar og til juni. Derfor er ukens rimelige viner bobler som holder en rimelige kvalitet og som man kan skjenke uten dårlig samvittighet i forhold til lommebok eller gjester.

Lindeman’s Bin 25 Brut Cuvée. Australia. Pris kr. 99,90

Her er det masser av bobler for pengene. Drua er Chardonnay. Gulgrønn farge. Bra duft av epler, sitrus og bitte litt kjeks. Smaken er frisk, fruktig med en virkelig bra balansert syre og sødme. Fine bobler. God ettersmak. Passer best sammen med venner, musikk og latter. Her er som sagt mye vin for pengene og i forhold til pris, testens beste. Løp og kjøp.

Léonce Bocquet Crémant de Bourgogne Brut. Frankrike, Burgund. Pris kr. 139,90

Druene er Chardonnay 45%, Aligoté 5%, Pinot Noir 35%, Gamay 15%. Fin gulgrønn farge. Duft av sitrus, grønne epler og fine hint av kjeks. Meget god fruktig smak, bra syre og sødme. Fine bobler. Bra ettersmak. En riktig kosevin. Meget bra kjøp.

Lykkebobler Brut Nature 2017. Spania. Pris kr. 145,90

Druene er Parellada 45%, Xarel·lo 30%, Macabeo 25%. Fin gulgrønn farge. Duft av epler, gjærbakst og en anelse sitrus. Små fine bobler. God fylde, fruktig anslag, riktig god syre. Frisk og lang ettersmak. Passer bra sammen med venner. Meget bra kjøp.

Castillo Perelada Festival Brut Reserva. Spania, Catalonia. Pris kr. 139,90

Druene er Macabeo 40%, Parellada 30%, Xarel·lo 30%. Lysegul farge. Bra bobler. God duft av grønne epler og sitrus. Frisk med bra frukt på smak. Lever opp til duften med sitrus og epler. Bra syre og sødme. Riktig bra ettersmak. En vin som passer fint sammen småretter og kos. Meget bra kjøp!

Imperiale Spumante Millesimato Bianco Extra Dry. Italia. Pris 119,90

Druene er Glera 40% og Chardonnay 60%. Gulgrønn farge. Bra bobler som kunne vært en smule mindre. God duft av sitrus, hint av epler og blomster. Frisk smak med ok fylde. Balansert sødme med bra syre. Lever opp til duften med sin sitrus. Meget bra tørr ettersmak. En vin som passer bra som aperitiff  og til denne prisen, ta med mange venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.