William Shakespeare skrev i Henrik IV,  «Ingen kan få ham til at le, ­men det er ikke så merkelig. Han drikker ikke vin.»

Så for å skape latter og glede, her er tre meget bra, rimelige viner.

Ioppa Colline Novaresi Vespolina Coda Rossa 2012. Italia, Piemonte. Pris kr. 150,

Vinen er laget på den lokale druen Vespolina. Mørkrød farge med et lite blått skjær. Duft av både røde og mørke bær. Noe krydder. En rund, frisk smak med modne kirsebær. Meget bra balansert syre og sødme. Godt tannin. En lang og fin ettersmak. En vin som vil passe glimrende til de som har and i julen. En ekte løp og kjøp vin.

Redtree Pinot Noir 2015. USA, California. Pris kr. 149,90

Som navnet sier, så er vinen laget på 100% Pinot Noir. En klar rød farge. Fin duft av røde bær, bringebær med hint av fat. Smaken er frisk med ok fylde. Lever bra opp til duften med en godt balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med venner en vinterkveld. Meget bra kjøp.

Mare Magnum Cycliste Côtes du Rhône Villages 2014. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône-Villages. Pris kr. 156,-

Laget på 70% Grenache og 30%  Syrah. Fargen er blårød. Bra duft av bjørnebær, urter og hint av fat. Med andre ord, en nydelig duft. En bra fruktig smak, god fylde med samme bjørnebær som i duften. Veldig bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som vil gå godt sammen med lam og storfekjøtt. Serveres på cirka 16-17 grader. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.