Jeg har en svakhet for det belgiske bryggeriet Brasserie des Légendes.

Brasserie des Légendes består av to bryggerier. I 2006 tok Brasserie des Géants over Brasserie Ellezelloise. De står nå styrket sammen i å videreutvikle produktene sine, både for det belgiske markedet og for eksportmarkedet. Ordet «Légendes» er basert på lokal folklore.I Ath, hvor bryggeriet Géants holder til, avholdes en årlig festival som heter «Ducasse» hvor de har et tog med kjemper og sabbat med heksene fra Ellezelles.

2156502-1Brasserie des Légendes kombinerer tradisjon og teknologi for å produsere overgjærede øl som er rike på smak.
De opererer med strenge hygienekrav og grundig kvalitetskontroll. Ølene brygges kun med naturlige ingredienser som malt, humle, vann og gjær. Bryggeriene bruker ingen andre tilsetninger. Alle ingrediensene som brukes er også produsert lokalt. Hos deres egen familiegård «Beauregard» dyrkes all bygg som trengs til produksjonen. De benytter også lokal, belgisk dyrket humle. Det gjør at de til enhver til har kontroll på ingrediensene de benytter seg av til ølbryggingen.

Brasserie des Legendes Quintine Bio-Organic

Fargen er disete, fin lys strågul, akkurat som den skal være på et hveteøl . Fint, hvitt skum som nesten kan spises med skje. Siden ølet ikke har appelsinskall eller koriander som de fleste andre belgiske hvete øl, så er det bare den lekre duften av malt som fyller neseborene. Smaken ligger på en måte opp mot det tyske hveteølet, med fin sitrus og en god frisk struktur. Perfekt bitterhet. Sommerens gode tørsteslukker. Passer også glimrende til fisk.

Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.