Ukens Øl.

I Italia har det vært brygget øl siden før Romertiden… så man kan vel egentlig ikke kalle det et av de nye øl-landene. Men, det gjør jeg nå allikevel, nå som bryggerikunsten har fått sin renessanse også i Italia.

Et av de mikrobryggeriene du har muligheten til å smake øl fra på Tromsø Øl- og Vinfestival, er Birra dell’Eremo.  Et lite privateid mikrobryggeri i Assisi, Umbria. Getrude Salvatori Franchi startet bryggeriet i 2011 sammen med maken Enrico som brygget ølet. Han har bakgrunn innen landbruk og utdannelse fra CERB (Italian Brewing Research Center). Sammen med de andre i familien driver de dette selvstendige bryggeriet. De jobber innenfor «Green Technology» hvilket innebærer at de anvender miljøvennlige metoder, alt fra glassflaskene til teknologien. De jobber innovativt, men med respekt for tradisjon og historie.

Terra Oatmeal Stout, Italia, Umbria. Solid sekser på terningen.

Første gangen jeg smakte ølet,  var jeg litt skeptisk til en stout laget på blant annet havre. Men min skepsis ble gjort grundig til skamme. Ølet har en klassisk mørk, tett på svart, farge. Fint brunlig skum. Herlig duft av kaffe, sjokolade og malt. Smaken lever så til de grader opp til duften med masser av kaffe, sjokolade og en herlig bitterhet. En lang ettersmak. Her er det bare å rope på sjokoladekaken og nyte.

Du kan kjøpe billetter til festivalen her: billett

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.