Ukens Øl.

Brasserie des Légendes består av to bryggerier. I 2006 tok Brasserie des Géants over Brasserie Ellezelloise. De står nå styrket sammen i å videreutvikle produktene sine, både for det belgiske markedet og for eksportmarkedet. Ordet «Légendes» er basert på lokal folklore.

I Ath, hvor bryggeriet Géants holder til, avholdes en årlig festival som heter «Ducasse» hvor de har et tog med kjemper og sabbat med heksene fra Ellezelles.

Brasserie des Légendes kombinerer tradisjon og teknologi for å produsere overgjærede øl som er rike på smak.
De opererer med strenge hygienekrav og grundig kvalitetskontroll. Ølene brygges kun med naturlige ingredienser som malt, humle, vann og gjær. Bryggeriene bruker ingen andre tilsetninger. Alle ingrediensene som brukes er også produsert lokalt. Hos deres egen familiegård «Beauregard» dyrkes all bygg som trengs til produksjonen. De benytter også lokal, belgisk dyrket humle. Det gjør at de til enhver til har kontroll på ingrediensene de benytter seg av til ølbryggingen.

Brasserie des Légendes er opptatt av bærekraftig utvikling. Hos Brasserie des Géants har de installert 250 solcellepanel som står for 60 prosent av energien som benyttes i bryggeriet. Hos Brasserie Ellezelloise fanges og gjenbrukes varmen som benyttes under bryggingen. Dette, i tillegg til solcellepanel har ført til at forbruket av fossilt brennstoff er redusert med 40 prosent.

Kapasiteten hos de to bryggeriene til sammen er 9600 hektoliter i året.

(Fra messekatalogen Naturligvis)

Brasserie des Legendes Quintine Blonde.

Fin disete lys strågul farge, med et hvitt skum. Lekker duft av malt, sitrus og hint av høy. Smaken er virkelig elegant, tørr, frisk med sitrus og noe malt. Veldig lettdrikkelig. Men forsiktig, ølet holder hele 8% alkohol. Passer fint sammen med fisk og ikke minst, til kos. Meget godt kjøp. Håper importøren, bryggeriet AJA tar med dette ølet til Tromsø Øl- og Vinfestival i april, for dette ølet er en opplevelse.

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.