Ukens anbefalte kommer fra Sicilia

COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano skulle hjelpe Giustos far med innhøstingen av årets druer.

Mest for moro skyld laget de litt av vinen under navnet COS, som er satt sammen av forbokstavene i etternavnene deres. Kort tid etter skaffet de seg tre hektar med egne vinmarker, og ble med det Italias yngste vinmakere. Det hele startet mest som et artig eksperiment. De tre arkitektstudentene fullførte studiene sine mellom 1983 og 1985. Cirino bestemte seg tidlig for å ha fullt fokus på sin yrkeskarriere, og solgte seg ut. I dag er det derfor kun Giusto og Titta som driver COS, med førstnevnte i spissen. De to er blant Sicilias, om ikke Italias, aller mest anerkjente produsenter, og en inspirasjonskilde for vinmakere over hele verden. I dag har COS 34 hektar vinmark.

COS Frappato 2021. Italia, Sicilia. Pris kr. 259,80,- Poeng 90/10 Importør: Non Dos As0

Ny årgang. Frappato, en drue som dyrkes stort sett bare på Sicilia. Mørk rød farge. God duft av røde bær med hint av blomst. Fruktig smak med en fin fylde. Lever opp til duften, med en god frukt og balansert syre og sødme. Bra tannin. En god og lang ettersmak. Vinen for lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.