Ukens anbefalte kommer fra Piemonte

I 2014 kjøpte tre vininteresserte venner fra Ålesund sin første vingård i italienske Piemonte. Navnet ble Vinory og ligger i Nizza.

Da de besøkte Piemonte for første gang, forelsket de seg i området, maten, kulturen, landskapet og ikke minst vinen. Og på den veien er det.I dag produseres vin fra 12 hektar privateide vinmarker i Monforte d’Alba, Neive, Vezza d’Alba og Nizza Monferrato og har en årlig produksjon på rundt 100 000 flasker.De har etablert et spennende team med noen av de beste vinmakerne i Piemonte som utfyller hverandre, sikrer bærekraftig produksjon og ulike stilarter på vinene.

Vinory Barbera d’Asti Mandragola 2021. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr: 229,90 Poeng 90/100 Importør: Vino Import AS

Druen er som navnet sier, Barbera. Fin dyp rød farge. Duften er fylt av mørke bær, hint av blomstereng og urtehage. Frisk og fyldig på smak med en riktig god frukt. Lever opp til duften med sine bær og urtehage. Bra syre og en og mild tannin. God ettersmak. En vin som passer bra sammen med fete fiskeretter og lyst kjøtt. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.