Domaine Couly-Dutheil er en familieeid vingård i hjertet av Chinon, en vinregion i Loiredalen i Frankrike. De har dyrket druer i Chinon siden 1921, og har etablert seg som en av de mest prestisjefylte produsentene i regionen, med fokus på Cabernet Franc-druen.

Det var Baptiste Dutheil  som grunnla vingården i 1921. I dag drives vingården av Matthieu og Florent Dutheil, som representerer den 4. generasjonen.

Couly-Dutheil har  27 hektar med vinmark, fordelt på forskjellige jordsmonnstyper i Chinon. De kalkholdige og leirholdige jordsmonnene, kombinert med det milde klimaet i Loiredalen, gir optimale forhold for Cabernet Franc-druen.

Couly-Dutheils filosofi er klassisk, basert på respekt for terroir og minimal intervensjon i vinmakingsprosessen. De bruker bærekraftige dyrkningsmetoder og håndplukker druene for å sikre best mulig kvalitet.Vinifikasjonen er tradisjonell.

Couly-Dutheil Clos de l’Echo 2019. Frankrike, Loire, Chinon. Pris kr. 399,90 Poeng 92/100 Importør: Symposium Wines AS.

Cabernet Franc. Dyp rubinrød farge med god klarhet.Intens og aromatisk duft med preg av mørke bær og urter. Hint av blomster og lær. Fyldig og konsentrert smak med god struktur. Balanserte tanniner og frisk syre. Smaken lever opp til duften med mørke bær og urter. Lang og god ettersmak. Passer veldig bra sammen med påskelammet. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.