Clos des Brusquieres er en av de mest tradisjonsrike produsentene i Châteauneuf-du-Pape.

Vingården ble grunnlagt år 1900 og helt frem til 1996 ble vinen solgt til negocianter. Det var også det året oldebarnet Claude Courtil satte familienavnet på etiketten. Claude Courtil, er nevø av Henri Bonneaumn, en av Chateauneufs mest kjent produsenter. Claude Courtil brukte sin onkels filosofi og benytter blant annet gamle store fat i lagringsprosessen. I dag kan man si at filosofien er like mye Claude Courtils filosofi som Henri Bonneaumn.

Gården er på 9 hektar og dee lager kun en cuvée, basert på en blanding av 5 ulike druer. Hoveddelen av vinstokkene dyrkes rundt pavens slott på åsen ‘Les Tresquoys’.

Siden 2015 er det sønnen, David og Jérôme som driver vingården. Og fortsatt er det Claude Courtils filosofi som er basisen for alt som produseres på gården.

Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2020. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 365,90 Poeng 92/100

Druene er Grenache 75%, Syrah 10%, Mourvèdre 10%. Vakker mørkerød farge. Duft av mørke bær med hint av krydder og en anelse røde bær. Lekker fylde, fruktig, med en perfekt syre. Samme bær og krydder som i duften. Meget bra tannin. Lang og varm ettersmak. En vin som passer glimrende til vilt. For å si det som det er, fantastisk bra vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.