Ukens anbefalte er tyske bobler

Jeg har vært så heldig å treffe Volker Raumland noen ganger på Sekthaus Raumland i Rheinhessen. Heldig, for jeg mener han produserer noen av verdens beste musserende vin.

Og det er ikke bare jeg som mener det for jeg kan ikke huske hvor mange år på rad, hans sekt har blitt kåret som Tysklands beste. Og personlig mener jeg det er vel fortjent.

-Sekt er vår lidenskap, fortalte Volker Raumland for noen år siden til Godt Drikke. Noe man forstår når man smaker vinen hans. Sekthaus Raumland  ble grunnlagt 1990 og har siden det jobbet steinhardt i vingården, først og fremst la han om til økologisk drift. Senere til biodynamisk produksjon. De dyrket små kvanta druer, Riesling, Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Blanc. Druer som alltid ble plukket for hand. Volker Raumland og hans hustru har alltid vært konsekvent og bruker kun de beste druene. De har en skånsom behandling i kjelleren og bruker alltid en langsom og lang gjæring. Med andre ord, Volker Raumland har gjort alt riktig fra dag ett og aldri hoppet over gjerdet der det er lavest. Det er kanskje derfor de ble innkjøpt av Elyséepalasset?

Sekthaus Raumland Tradition Brut. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr 279,90 Poeng 90/100 Importør: Winemarket AS

Laget på druene Pinot Noir 88%, Pinot Meunier 12%. Vakker gyllen farge. Elegante  små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt blomst på duften. En flott fylde. Samme  epler og sitrus som i duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til kos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.