I hjerte av Pessac-Léognan appellasjonen i Bordeaux ligger  Château Picque Caillou.

Slottet ble bygget i 1756 av arkitekten Jean Laclotte. Senere ble det brukt som sommerbolig av sønnen, Etienne Laclotte. Han er kjent for å ha tegnet og bygget en rekke slott og boliger i Bordeaux området.

Château Picque Caillou har en lang historie med vinproduksjon, men vinene fra slottet ble aldri riktig berømte og etterhvert så forfalt hele vinproduksjonen. Først i 1947, da Etienne Denis kjøpte eiendommen, ble det satt fokus på vindyrking. Han investerte mye for å bygge opp kvalitet og rennomme. Noe som lykkes delvis. Det var først da barnebarnet Isabelle Denis og hennes mann, Paulin Calvet overtok slott og drift i 2000 at det riktig ble fart på sakene. Paulin Calvet hadde tidligere jobbet for Christian Moueix og Jean-Claude Berrouet og fått erfaring fra de aller beste vinmakerne i Bordeaux. Han fikk inn Denis Dubourdieu og Valérie Lavigne som ønologer og kvaliteten på vinene økte fra bra til formidable på relativt kort tid. Og først og fremst var det Denis Dubordieu som skapte fremgangen for Château Picque Caillou sine hvite viner. Kanskje ikke så rart, Denis Dubordieu var en av de aller fremste vinmakerne i Bordeaux og hovedårsaken til den store kvalitetsforbedringen på hvit Bordeaux de siste 50 årene. Dessverre gikk Denis Dubordieu alt for tidlig bort ved sin tragiske død i 2016. Men filosofien og arven etter Denis Dubordieu lever videre på Château Picque Caillou.

Châteaux Picque Caillou har i dag 23 hekter med vinmark.Vinene gjenspeiler karaktertrekkene ved Pessac-Légonan appelasjonen. 2,7 hektar er plantet med grønne druer, hvorav 80% er Sauvignon Blanc og 20% er Semillon. Vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 25 år.

Ch. Picque Caillou Blanc 2018. Frankrike, Bordeaux, Pessac-Léognan. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100Importør: Vinhuset Nofra As

Ny årgang. Nedsatt fra 310,- Druene er Sauvignon Blanc 80%, Sémillon 20%. Lysgul farge med et bitte lite grønt skjær. Duft av stikkelsbær, sitrus og små hint av toast. Frisk og fruktig med en virkelig bra fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. Lang, frisk og god ettersmak. Passer veldig bra sammen med skalldyr og salat. En ekte «løp og kjøp» vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.