Tenuta Carretta, etablert i 1467, er en historisk vingård i hjertet av Piemonte, Italia.

Med en dyp respekt for tradisjon og med en lidenskap for innovasjon, har de etablert seg som en av de mest anerkjente vinprodusentene i regionen.

En rik historie og arv

 Tenuta Carrettas historie strekker seg tilbake til middelalderen, da den var en del av eiendommen til en adelsfamilie. I 1785 ble eiendommen kjøpt av familien Carretta, som startet en omfattende modernisering av vinproduksjonen. Gjennom generasjoner har Carretta-familien perfeksjonert kunsten å lage viner som gjenspeiler den unike karakteren til Langhe og Roeros terroir. Etterkommerne fra domina Caretta dyrket og høstet landet i hele 350 år, frem til 1811 da gården ble solgt av Marquis Damiano til greven Roero. Familien Roero hadde gården frem til 1932 da den ble gitt til Veglia familien for å dekke gammel gjeld. Dagens eiere kjøpte eiendommen 1985 og Miroglio familien har virkelig klart å gjenopprette den gamle gården og føre den tilbake til tidligere tiders storhet.

Terroir og viner

 Tenuta Carretta eier 80 hektar vinmarker i de mest prestisjefylte områdene i Langhe og Roero, inkludert Barolo, Barbaresco og Roero Arneis. De forskjellige terroir-typene, fra kalkholdig sandjord til mer leirholdig jord, gir en unik kompleksitet til vinene. Tenuta Carretta produserer et bredt utvalg av viner, fra tradisjonelle Barolo- og Barbaresco-viner til Dolcetto d’Alba og Arneis.

Carretta Barbera d’Alba 2022. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 169,90 Poeng: 87/100 Importør: Podium Wines AS

Ny årgang. Drua er Barbera. Mørkerød farge. Duft av røde bær med små hint av urter. Smaken er frisk og fruktig med en god fylde. Mjuk. Balansert syre og sødme samt en bra tannin. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.