Så er Tromsø Øl- og Vinfestival 2019 over.

På tross av flystreik, så klarte de fleste utstillerene å komme seg til Tromsø, selv om det var noen få som ikke fikk muligheten til å komme i år. Og det førte til å noen syntes at det ikke skulle hete Tromsø Øl- og Vinfestival da det var for få utstillere med øl. Og det kan jeg jo være enig i. Men, ikke en gang Godt Drikke kan ordne opp i en flystreik… Nå skal det sies at Mjøderiet, Mack og Mack mikrobryggeri gjorde en fantastisk jobb for de øltørste med en lang rekke produkter. Festivalen fikk også kritikk for at de lokale småbryggeriene ikke var på festivalen. Men alle var invitert og at de har sine grunner til ikke å komme, blant annet B13 som jobber som helter med å åpne ennå et utsted i Tromsø. At Bardus måtte avlyse sin Winemakers Dinner, syntes jeg var utrolig synd. Men, igjen skapte flystreiken usikkerhet. Det er kav i havet umulig å lage en winemakers dinner uten vinguide og vin. Men jeg er hundre prosent sikker på at Bardus kommer steinhardt tilbake med flere Winemakers. For de er riktig dyktige på Bardus. Så er det sakt.  Dette var det negative. Så til alt det positive som skjedde i år.

Alle arrangementene

Vintoget var en kjempesuksess. 80 mennesker spaserte gjennom Tromsøs gater med vinglasset hevet på vei til 10 forskjellige utesteder, ledet av våre praktfulle konduktører til de ulike stedene. Der «passasjerene» møtte flinke og hyggelige restauratører, vinbønder og vinimportører som fortalte om akkurat den vinen som de fikk smake på akkurat det utestedet. Og tilbakemeldingene gjør meg som arrangør utrolig glad.

Winemakers på Amtmanden var utsolgt og våre tyske venner gjorde en formidable jobb med sine musserende viner, og det samme med personalet på Amtmanden. Bukker og takker.

Winmakers på Radisson fikk også masser av godord. Fantastisk mat, super guider fra vinfirma Altia… Egentlig hadde jeg vel ikke forventet noe annet fra supertrioen Tone, Siw og Sissel.

Selve festivalen.

Selve festivalen gjorde med som arrangør virkelig lykkelig. Nå har jeg hatt våkenetter og sommerfugler i magen i flere uker. Livredd for at alt skulle skjære seg. Og ikke ble det bedre en den nå så mye omtalte flystreiken. Men alt løste seg. Først og fremst for alle de fantastiske vinbøndene og importørene som kom og stilte i stand med en fantastisk festival med virkelig mange bra produkter, supre Master Classer og ikke minst utrolig mye glede og kunnskap. Men også personalet på Radisson gjorde en formidable jobb. Hvilket sted og hvilken innsatsvilje.  Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet.

Tusen takk til Tromsø.

Aller mest vil jeg takke alle gjestene som deltok på festivalen. Aldri har det vært så mange gjester og aldri har kunnskapene og interessen vært bedre. Jeg er så utrolig takknemlig for at Tromsøs innbyggere har tatt imot festivalen og bruker den på en sånn utrolig god måte. Og det uten fyll men med mange glade mennesker. TUSEN, TUSEN TAKK til TROMSØ!!!!!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.