Nordmenn elsker italiensk vin. Og det finnes noen som er riktig bra til en rimelige penge. Noe disse tre er bevis på. Og alle fikk en sekser på terningen.

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2018. Italia, Piemonte, Langhe Pris kr. 159,90

Ny årgang. Druene er Barbera 90%, Nebbiolo 10%. Blårød på fargen. Fin duft av mørke bær, kirsebær og hint av blomst. God fruktig smak, frisk. Lever opp til duften. Bra syre, bra med tannin. Riktig god balanse mellom syre og sødme. Lang ettersmak. En ekte kosevin, men passer også bra til lam. Meget bra kjøp.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 145,-

Ny årgang. Drua er barbera. En klar rød farge. Nydelig frisk duft av kirsebær og litt urter. Frisk og fruktig med røde bær og samme urtene som i duften. Mjuk og god munnfølelse. Bra syre.  Fin ettersmak. Passer bra sammen med harde oster. Meget bra kjøp.

Pasqua Prosecco Frizzante 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 134,90

Laget på Glera druen, lyse gul farge og har bitte små fine perlende boble. Bra dufter av sitrus, epler med hint av pærer. Smaken er akkurat som en perlende vin skal være. Frisk, fruktig og tørr. Meget bra ettersmake. Skremmende lett å drikke. Denne vinen passer best til latter, venner og en lykkelige aften. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.