Ukens billige viner er tre røde. Felles er at de tar hensyn til sommer, grillsesong og blandet norsk sommervær.

Pasqua Nero d’Avola Shiraz 2018. Italia, Sicilia. Pris kr. 125,-

Druene er som navnet sier, Nero d’Avola 60%, Syrah 40%. En fin mørke rød farge. Meget bra duft av mørke bær med fint hint av  krydder. Smaken er frisk med en riktig bra fylde. Lever opp til duften med sine røde bær. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. En vin som passer glimrende til grilla lam. Til denne prisen er det en ekte løp og kjøp vin.

Bonterra Young Red 2018. USA, California, Mendocino. Pris kr. 169,90.

Druene er Pinot Noir 6%, Syrah 14%, Zinfandel 19%, Grenache 16%, Malbec 33%. En ung rød farge med et blått skjær. Duft av mørke bær, kirsebær og hint av krydder. En ung, frisk og fruktig smak. Lever opp til duften. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Passer glimrende til lett sommermat. Meget bra kjøp.

Villa Borghetti Valpolicella Classico 2018. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 134,90

Ny årgang. Vinen er lagt på Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%. Fargen har en  dyp rød farge. Dufter av røde bær med et lite hint av tre og urter. Smaken har en bra fruktig fylde. Lever fint opp til duften med sine røde bær og hint av urter. En mild tannin. En god ettersmak. Passer fint sammen med enklere pasta retter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.