Cheval Noir har tilhørt til familien Mähler-Besse siden 1937. Legenden forteller at i selve hjertet av Saint-Emilion var det en sterk, elegant svart hest som jobbet i vinmarkene og i de vinmarkene, hvor han jobbet, ble det produserte vin av høyeste kvalitet.

Hubert de Boüard, som er kjent vinmaker og medeier av Chateau Angelus, er involvert i fremstilling av Grands Vins of Cheval Noir.

Cheval Noir Bordeaux 2018. Frankrike Bordeaux Pris kr. 159,90 Poeng 85/100

Cabernet Franc 5%, Cabernet Sauvignon 10% Merlot 85%. Rubinrød farge. Duft av bjørnebær og andre mørke bær. Hint av krydder. Frisk med bra fylde på smak. Lever opp til samme bær som i duften. Bra balansert. God ettersmak. Passer bra til alt spennende fra skogen. Meget bra kjøp.

Cheval Noir Saint-Émilion 2018. Frankrike, Bordeaux, Saint-Emilion. Pris kr 229,90 Poeng 87/100

Druene er Cabernet Franc 30% og Merlot 70%. Mørkerød på farge. Dufter av solbær og bjørnebær. Hint av krydder. Mjuk og fruktig på smak. Bra munnfølelse. Masser av solbær og hint av plommer. Bra balanse mellom syre og sødme. Balansert tannin. Bra sammen med grillet kjøtt. Verd pengene.

Ch. Cheval Noir Cuvée le Fer Saint-Emilion 2015. Frankrike, Bordeaux, Saint-Emilion Grand Cru. Pris kr 479,90 Poeng 90/100

Druene er Cabernet Franc 5%, Cabernet Sauvignon 5% Merlot 85%. Mørk rød på farge. Duft av mørke bær og krydder. Stor fylde på smak med samme mørke bær som i duften. God frukt. Bra syre og sødme. Bra med tannin. Lang og meget god ettersmak. Vinen til høstens lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.