To hyggelige svensker.

0

Det er ikke ofte man drikker svensk øl. Om man ikke bor rett ved grensa og har muligheten til å harryhandle da. Og ofte kommer man da hjem med såkalt ”Folköl” som verken er øl eller vann.

Men, akkurat som i Norge, gror og vokser det blant de svenske mikrobryggeriene. Et av skuddene på den stammen, er Mohawk Brewing Company som holder til i Täby rett utenfor Stockholm. Grunnlagt 2010 av Stefan Gustavsson og Wicked Wine. Og de har et imponerende slogan. ”Öl med attityd för dig med modiga smaklökar!”

Jeg vet ikke om mine smaksløker er spesielt modige, men ”attityd” har jeg. Så derfor ble to øl fra bryggeriet testet.

5Mohawk Unfiltered Lager.

Et øl som ifølge bryggeriet er brygget som et tysk Winerøl. Det brukes tyske humlesorter og er brygget som en amerikansk pale ale. Det er tilsatt store mengder amerikansk og New Zealandsk humle og hatt en ettergjæring på flaska. Og alt dette er jo vel og bra. Ølet har en disete pilsnerfarge, god duft av humle og sitrus. Og smaken bærer preg av duften med sitrus og humle. Frisk og god ettersmak selv om jeg nok vil la sedimentene bli igjen i flaska. Det er bra at svenskene har fått et godt øl så de slipper sin Pripps Blå.

5Mohawk vs Citra

Citra er en relativt ny humlesort som har sitrus og tropisk frukt i smak og duft. Noe som da også preger ølet. En flott ufiltrert Pale Ale med en nydelig disete farge. Det er en renhet i ølet hvor humlesmaken kommer godt frem og en friskhet som går over i en nydelig, lett bitter ettersmak.

Skal du innom polet, så er dette to svensker som er virkelig verdt å ta med seg hjem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.