Godt Drikke har smakt seg igjennom Mack Bryggeri sin smakserie. Og da primært butikkølene.

Og nå er dette ølet ikke lenger bare for de av oss som bor i de tre nordligste fylkene. Men hele det lange landet vårt. For fra mandag vil Mack øl finnes i de fleste av Norges supermarkeder etter at bryggeriet inngikk en såkalt grossistavtale.

Men, hva er nå denne smakserien?

5Vel, la oss begynne med Mack IPA. 4,5%

Mack India Pale Ale har mye humle både i smak og aroma. Ølet har en ­gylden farge og et godt, tykt skum. Men, i butikkvarianten savner jeg ennå mer smak. Noe man finner hos Mack IPA på Vinmonopolet. Først og fremst for at alkohol også er smaksbærere.

Mack IPA anbefales til modne oster, grove pølser og rødt kjøtt med god marmorering.

6Mack IPA 6,5%

Mye av det samme som i butikkvarianten. Bare mer smak og opplevelse av alt. Også denne her vil jeg gjerne drikke sammen med modne oster og rødt kjøtt. Eller bare for å nyte smaken.

6Mack Brown Ale. 4,5 %

Denne ølen har en virkelig wow faktor. Ølet er brygget i en amerikansk stil med amerikansk aromahumle. Fargen er mørk rav, skummet er klassisk brown ale. Duften har både en mild karamell og urter. Smaken er klassisk, fyldig og med en virkelig god munnfølelse. Kan nytes uten mat, men husk da å kjøpe to. Som øl til mat, passer det glimrende sammen med vilt, storfe samt ost.

4Mack Weissbier 4,5%

Denne ølen var jeg litt skuffet over. Jeg hadde forventet mer etter å ha smakt deres belgiske witbier. Denne weissbieren er brygget etter tyske tradisjoner og er et øl av typen Kristalweisse. Ølet er brygget på tradisjonell hveteølgjær og filtrert for å gi en friskere smaksopplevelse i følge bryggeriet. Jeg vet ikke riktig hvorfor denne ikke falt på ganen. Smaken er frisk og fruktig, men det mangler det lille ekstra som man finner i tysk weissbier. Kanskje skulle det ikke ha vært filtrert for å gi mer smak?

5Mack Porter 4,5%

En klassisk porter. Det har en perfekt mørkebrun porterfarge, en duft av røstet malt og sjokolade. Smaken er rund og kraftig med smak av røstet malt og kaffe og noe bitterhet i avslutningen. Her er det bare å ta frem sjokoladen og sette seg å nyte.

5Mack Witbier 4,5%

Det er brygget som et belgisk hveteøl. En fi­ltrert og krystallklar versjon av dette tradisjonelle brygget. Fargen er lys gul med en flott skumtopp. Mack har tilsatt appelsinskall og koriander i slutten av kokingen. Noe som gir en spennende aroma og god friskhet. Bryggeriet anbefaler en serveringstemperatur på 4 – 6 grader. Og det er jeg helt enig i. Et løp og kjøp øl.

Mack Witbier passer glimrende sammen med lyst kjøtt, fisk og skalldyr.

Ølet finnes også i en Vinmonopolvariant som jeg dessverre ikke har smakt ennå.

Om du oppholder deg i Oslo, så ta en tur på Matstreif på Rådhusplassen og smak mer øl fra Mack og en rekke andre bryggerier.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.