Familien Catena har produsert vin i Mendoza i fire generasjoner.

Dagens vinmaker, Nicolás Catena, fremstår som den som grunnla Argentinas moderne vinhistorie. Han er utdannet økonom og jobbet som gjesteprofessor i California før han reiste tilbake til hjemlandet. Han var overbevist om at hvis man kunne lage bra vin i nord, skulle han gjøre det samme i Argentina. Vel hjemme overtok han et bulkvinfirma som farfaren grunnla da han innvandret fra Italia. Nicolás solgte deretter hele bulkvindelen og beholdt det som var nødvendig for å lage kvalitetsviner. Da han etablerte vinmarker i over 1.000 meter over havet, så alle på unge Catena som «completamente loco» – helt gal.

Nr. 125396
Pasarisa Malbec (rød)
Argentina/Valle Calchaqui/2019/14 prosent
Kr. 204,90 (basis)

Denne Malbec-vinen er rødblå på farge. Her går det i mørke bær, plommer, lakris, blomster, urter og tørt lær. Kompleks med andre ord. Smaken er fyldig med gode syrer. Mer bær og et kreklingpreg som gir noe tørrhet. Fin lengde. Til lam og småvilt.

Nr. 133719
Punt Road Shiraz (rød)
Australia/Victoria/2020/13,2 prosent
Kr. 199,90 (basis)

Ny endruevin som er blårød. Fat, modne skogsbær, noe jord, mørk sjokolade, krydder og blomster på duft. Går mot moden frukt i smaken. Frisk med et godt fatpreg som gir en litt tørr avslutning. Til lam og småvilt.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.