Jeg er en stor beundrer av Eric Texier fra Nord-Rhône. Det som forundrer meg, er at han holder så gode priser i forhold til mange andre produsenter i Rhône og holder en sånn fantastisk kvalitet.

Eric Texier har cirka 11 hektar vinmark langs elven Drome. Signaturvinene hans er Syrah baserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (og Saint Julien en Saint Alban, begge plassert sør i Nord Rhone. Området Brézème gjenoppdaget han etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Eric Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer. Han bruker ofte hele klaser med relativt kort maserasjon. Modningen av vinene gjøres i kar av betong, på leirkrukker eller i store, brukte fat. Han er også forsiktig med bruken av sulfitt og tilsetter kun litt eller ingenting – uten at dette går ut over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med mye friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og finmasket tekstur.

Texier Brézème Côtes du Rhône 2017. Frankrike, Rhône Nord, Côtes du Rhône. Pris 299,90 Poeng 91/100

Drua er selvfølgelig Syrah. Flott mørkerød farge. Duft av mørke bær, krydder og små hint av skogblomster. Smaken er frisk, fyldig med en herlig fruktighet. Samme bær som i duften. Meget godt balansert. En lang, god ettersmak. En glimrende vin til storvilt. Bør luftes eller dekanteres. Serves mellom 15 – 18 grader. Masser av kvalitet. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.