Weingut Steininger ble grunnlagt i 1980. Det var da Karl og Brigitta overtok eiendommen etter Karls foreldre.

Ikke at det var en ny gård, den hadde vært i familiens eie i flere generasjoner, men det var Karl og Brigitta som la om til en desidert vingård. Karl hadde utdannet seg til ønolog og Brigitta hadde vokst opp på en vingård i Zöbing. Så overgangen var vel helt naturlig.

Filosofien var enkel. Best mulig kvalitet på en naturlig måte. Og da de besøkte Champagne, var det ikke tvil. Så derfor begynte de å produsere Sekt i 1989. I dag så produserer de cirka 50% still vin og 50 % musserende.

De musserende finner jeg riktig spennende da andre gjæringen er uten tilsetning av sukker men kun restsukkeret fra druene og det naturlige gjæret. Noe som skaper noen riktig spennende og friske sekt.

Steininger Burgunder Sekt 2016. Østerrike, Niederösterreich, Kamptal. Pris kr. 202,30 Poeng 87/100

Druene er Chardonnay 25%, Pinot Noir 50%, Pinot Blanc 25%. Lys gulgrønn farge. Vakre små bobler. Meget fin duft av gule epler, sitrus og hint av kjeks. Frisk og fruktig smak. Meget bra fylde og en virkelig godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Lekker ettersmak med en bitte liten sødme på slutte. Passer best til kos og romantiske samtaler.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.