Det er mye spennende som skjer på Lervig Aktiebryggeri-

Ikke har de bare klart å øke produksjonen med 33.9 prosent til 1293121 liter øl i 2013, men, de kommer med mange spennende øl fremover. Først ut i år, var suksessølet fra avskjedskonserten til Kaizers Orchestra, Siste Dans.

– Vi lanserte det først kun på fat til konsertene, men vi opplevde at det ble så populær at vi laget en batch til som vi fikk tappet på flaske, forteller daglig leder Morten Robberstad på Lervig.

-Som vi så lanserte i bestillingsutvalget på vinmonopolet.

Samarbeidsprosjektene.

Daglig leder Morten Robberstad
Daglig leder Morten Robberstad

Og det er ikke nok med en siste dans for bryggeriet i Stavanger. Også samarbeidsbrygget med Voss, går på skinner. En IPA på 6,5% som har det klingende navnet Fandens IPA og som kommer i spesialbutikkene nå på fredag. Ikke nok med det, det kan fås på fat og flaske i Stavanger, Bergen og Oslo.

Mer rock and roll er samarbeidet med det britiske bryggeriet Magic Rock. En IPA med det gode navnet Farmhouse og som tappes i skrivende stund. Også et øl som skal inn på spesialbutikkene til polet samt til barene rundt omkring.

– Neste ut er Nøgne Ø. Kjetil Jikiun var i Stavanger 20-21 januar  og brygget med oss. Det blir en øl som skal hete «We love wheat» Det blir en hvit IPA.

-Alle Samarbeidsprosjektene inngår i en egen serie med produkter der etiketten er spesialdesignet for dette.

Kunst Prosjektet.

Et nytt prosjekt som bryggerier har satt i gang er Lervig art collection. En kunstserie der bryggeriet har invitert en rekke kunstnere til å lage etikettene. En serie som de håper skal komme inn i spesialbutikkene til Vinmonopolet. Det blir et øl som håndtappes på 0,75 flasker og alle etikettene blir satt på for hånd.

Moi.
Moi.

– Første i denne serien er en Rye Saison 6,5%som vi har tappet noe av og som ligger for andregangsfermentering på flaske. Jeg regner med at det vil bli rundt 2000-2200 flasker som vi nummererer for hånd. Kunsteren på denne første er Anette Moi.

Den andre ølen i denne serien, blir en Belgian Black Ale 8% der etiketten er skapt av engelske The Dotmaster. For øvrig de samme som har utsmykket inngangspartiet på bryggeriet. Dette ølet kommer i 12-1500 flasker. Begge typene kommer også på fat.

Så om innbyggerne i Stavanger ikke lenger savner Tou og er stolte av bryggeriet sitt, så er det noe jeg har stor forståelse for. Lervig Aktiebryggeri er et av de mer spennende bryggeriene i Norge.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.