Øl fra Florø, sider fra Bergen.

Det skjer mye på bryggerifronten i februar måned. Først og fremst på grunn av dagligvarebutikkenes lanseringsvindu i denne måneden.

628263&width=281&height=187&zwidth=281&zheight=187&x=141&y=94Først ut er Kinn Bryggeri fra Florø. De kommer med to helt nye øl i følge Espen Lothe.

-Det ene er Kinn tradisjon på 5,5%. Det er et lyst øl med einer og litt røykmalt som er brygga for å smake som de tradisjonelle gardsøla i Fjordane. Det kommer i bestillingutvalget på Vinmonopolet i mars. Inntil da er det tilgjengelig for horeca. Videre så har vi premiere for Kinn Spesial. Det er en serie med 4,7% øl som i all hovedsak blir å få tak i gjennom dagligvarebutikker. Det vil vi brygge med ulike oppskrifter fra gang til gang. Det vil mao. variere bevisst i ølstil og karakter. Først ute er en belgisk blond, (Spesial nr. 1).

Alkoholfritt Hveteøl.

Hansa Borg Bryggerier AS kommer med en rekke nye produkter. Som kjent har salget av alkoholfritt øl gått helt til himmels.

Clausthaler_Weizen_Can_handl[3]– Det er ikke bare innen alkoholholdig øl at etterspørselen etter spesialøl øker. Det gjelder også innen kategorien alkoholfritt, forteller merkevaresjef for Clausthaler i Hansa Borg Bryggerier, Marvel Skreien Stigen.

-Hveteøl er en av de øltypene som har blitt veldig populære, både i Norge og i store deler av Europa. Hveteøl er basert på tyske bryggertradisjoner og finnes i mange utgaver i Tyskland, som kanskje er det landet med sterkest tilknytning til hveteøl. Og det er de lange tyske tradisjonene som gjør at Clausthaler kan lansere et alkoholfritt hveteøl med troverdighet fortsetter hun.

Tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viste en økning for alkoholfritt øl (øl i klasse A) på 5,67 % i 2013 sammenlignet med året før. Til sammenligning hadde det totale ølsalget i følge foreningen, en økning på 1,5 %.

Vann og sider.

Hansa Borg Bryggerier kommer også med en nylansering av Olden Mandarin med kullsyre og ikke minst, kommer de også med en helt ny sider. Grevens Cider kommer nemlig med smak av iste og fersken.

Grevens-Iste-Fersken-50cl-3D[3]Med en markedsandel på ca. 48 % i dagligvare i fjor, og flere suksessfulle lanseringer de siste årene; blant annet smak av blåbær i 2013, og nå Grevens Cider med smak av iste og fersken, bekreftes dette.

–Det er viktig for oss å være først med nye og unike smaker i kategorien, understreker Marvel Skreien Stigen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.