Spennende marsnyheter i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Foto: Vinmonopolet

Bestillingsutvalget er så stort at man nesten blir svimmel bare av å lese listene denne gangen. De som har mest å glede seg til, er antageligvis øl-elskerne.

Derfor begynner vi med øl, denne gangen.

ØL

Ølet jeg gleder meg mest til å smake, er et svensk øl. Nærmere bestemt fra Gotland.

 • beer_85114Gotlands Bryggeri Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA
 • Gotlands Bryggeri Brutal Bulldog Double IPA
 • Gotlands Bryggeri Wisby Påsköl
 • Gotlands Bryggeri Klosteröl
 • Gotlands Bryggeri Shogun JIPA
 • Gotlands Bryggeri Sleepy Bulldog Pale Ale
 • Gotlands Bryggeri Headbanger Bulldog Black IPA
 • Gotlands Bryggeri Sitting Bulldog IPA

Jeg har hørt mye positivt om det meste av disse og vil komme tilbake med smaksnotater.

Det kommer også noe øl fra et av Tysklands beste bryggeri. Har man mulighet, så er det en riktig god ide å få de med seg i handlekurven.

 • Flensburger Dunkel
 • Flensburger Gold
 • Flensburger Weizen
 • Flensburger Winterbock
 • Flensburger Pilsener

Sistnevnte blir betraktet som Tysklands beste pils.

Også to fra Frankrike er nesten et must å prøve når man nå først har muligheten til det. Jeg hadde stor glede av å smake disse.

 • Les Brasseurs de Lorraine Lux Divina
 • Les Brasseurs de Lorraine Duchesse de Lorraine

Selvfølgelig er det en del belgisk øl denne gangen også. Men ikke noe som jeg kjenner fra før. Men, de kan dere finne i vedlegget helt nederst på siden.

Vi kommer ikke uten om det norske ølet. Og det finnes det heller ingen grunn til. 7 Fjell fra Bergen har noen spennende saker som jeg gleder meg mektig til å smake. Blant annet 7 Fjell Ulriken Double IPA. Også Grünerløkka Brygghus/Wendelboe Finca Tamana Red Ale, Grünerløkka Brygghus Løkkatrollet Stout Porter er noe jeg ser frem til å prøve.

Hvitvin.

Det er fantastisk mye bra vin denne gangen. Noen som jeg gleder meg til å smake , er vinene fra Domaine Thibert. Vinen deres er prisverd og Thibert Pouilly-Fuissé Vignes de la Côte 2010 fra Burgund er verdt å legge i handlekurven. Bonneau du Martray Corton-Charlemagne Grand Cru 2004 er egentlig alt for dyr, men den smaker fantastisk. Grunnen er vel at jeg synes alle viner i den prisklassen er for høye. Men, det er meg det.

En av de rimeligere er en tysker, Weing. Staffelter Hof Paradies Riesling Feinherb 2013. Vel verd å legge i handlekurven. Også Reichsgraf von Kesselstatt Josephshöfer Auslese 1983 er en jeg gleder meg til å legge i handlekurven. En fantastisk vin.

Rødvin

a117136Jeg vil begynne med noen italienere, nemlig noen fra Ca’ del Baio fra Piemonte. De har gjennom flere år produsert noen eminente Barbaresco. Og jeg gleder meg som et barn på juleaften til å smake Ca` del Baio Asili Barbaresco 2011 og Ca` del Baio Langhe Nebbiolo 2013. En annen fantastisk produsent fra Piemonte er Brezza. Om hans Brezza Barolo Sarmassa 2010 er like bra som 2009 årgangen, er det noen flasker som skal opp i min handlekurv.

Det finnes også en tysker på denne listen. Weingut Villa Wolf. Om deres Villa Wolf Pinot Noir 2013 er noe i nærheten av deres riesling, så er dette et strålende kjøp. ”Naturvin” som jeg så absolutt skal prøve, kommer fra Château La Baronne, Languedoc-Roussillon. La Baronne Pièce de Roche 2011 og La Baronne Les Chemins de Traverse 2013. Helt til slutt, en spanjol. Teso La Monja s.l. lager noen spennende viner. Så denne kan være vel verdt å prøve. Teso La Monja Romanico 2012.

Godt Drikke vil komme tilbake til musserende og rosevin. Det er nemlig en glede å kunne si at det er ganske så mye rosevin denne gangen. Noe du kan se her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.