Spennende fra Ringi.

Det var mye spennende og mange nye opplevelser på vinmessen i Tromsø. Derfor føles det naturlig å fortelle om Ringi Gårdpresset Eple. Et hel-norsk produkt fra Slependen uten for Oslo.

Ikke tro at produktene fra Øvre Ringi Gård er likt noe som helst annet du har smakt av eplemost fra før. De presser sin eplemost i rene sorter. Noe som gir en variasjon som strekker seg fra syrlig til søt.

De forteller på sin hjemmeside,

” Vi startet med eplepressing 1995. I 2001 lanserte vi, som den første i Norge (kansje i verden), eplemost som et alternativ til vin. Ringi Gårdspresset Eple har vært en suksess. For å holde kvaliteten på øverste nivå produserer vi kun et begrenset opplag.”

Av de tre som Godt Drikke har smakt til nå, så var alle en god opplevelse.

Ringi Aroma Terningkast 6

En matt, gul farge. En herlig duft av, selvfølgelig, eple men også noe blomst og sensommer. En fin saftig, litt syrlig smak. Epler og blomster. Tror denne skal gå veldig bra sammen med fet fisk eller bare til kos en sommerkveld.

RingiflaskeRingi Gravenstein Terningkast 6

Samme matte gulfargen som på Ringi Aroma. Nydelig duft av grønne epler, sitrus og hint av blomster. Smaken lever glimrende opp til duften men med en søtere inngang en mosten ovenfor. Denne går sammen med lyst kjøtt. Men, tror den er en formidabel tørsteslukker.

Ringi Eple og Aronia Terningkast 4

Dyp rød i fargen. Dufter herlig av epler, krydder og urter. Smaken lever fint opp til duften med god fylde, fin syre og passer kanskje best sammen med gryteretter. Jeg må innrømme at denne mosten tok meg litt på sengen med sin litt annerledes smak.

Jeg skulle veldig gjerne ha smakt en riktig eplecider fra Ringi gård, men det lager de dessverre ikke. Alle eplemostene finner du på et vinmonopol nær deg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.