Familiebedriften Meinklang kultiverer 70 hektar biodynamisk vinmark ved den lille landsbyen Pamhagen i solfylte Burgenland, helt øst i Østerrike.

Meinklang er den vingården i Østerrike som har den mest holistiske tilnærmingen til vinproduksjon og drift av egen gård. I tillegg til vin dyrkes korn, frukt og grønnsaker – og det lages kjøttprodukter fra svin og storfe. Gjødsel fra de 800 anguskyrne på gården fullfører den biodynamiske sirkelen.

Økologisk landbruk.

Meinklang har en total størrelse på 1500 hektar. Og på de 70 hektarene som brukes til vinproduksjon er det likelig fordelt med hvite som med røde druer. Ekteparet Angela og Werner Michlits har ansvar for vinproduksjonen på gården. Werners foreldre og to brødre tar seg av oppdrett av storfe og svin, i tillegg til dyrking av korn, epler, mais og solsikker. Gården drives i dag i fullstendig harmoni med naturens syklus, og alt produsert på biodynamisk vis.

Meinklang Heideboden Grüner Veltliner 2022. Østerrike, Burgenland Pris kr. 499,90 (300cl) Poeng 86/100 Importør: Non Dos AS

Grüner Veltliner. Lys gul med et grønt skjær. Meget bra duft av sitrus, epler, grønne pærer og bitte litt krydder. En fin fylde og fruktighet på smak. Perfekt balansert. Lever opp til duften med sine epler og hint av sitrus. God ettersmak. En vin som passer til fiskeretter og kos. Meget bra kjøp.

Meinklang Epic 2022 87/100 Østerrike, Österreichischer W. Pris kr. 195,- Poeng 87/100 Importør: Non Dos AS

Grüner Veltliner 50%, Welschriesling 50%. Lysgul med et grønt skjær på fargen. Meget fin duft av sitrus, fersken med små hint av krydder. Smaken er frisk og fruktig. Herlige små bobler som kiler ganen. Bra balansert syre og sødme. Frisk og fruktig ettersmak. En vin som fungerer glimrende til skalldyr og varme sommerdager. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.