Siden det er sol ute og vi er i mai, så tar vi et lite forskudd på  presentasjonene av sommerens hvitvin i bag in box.

Det er tre toppviner som er verdt å plukke med seg.  Dessverre er de alle i bestillingsutvalget og ikke basis. Alle vinene er glimrende koseviner selv om de selvfølgelig passer til mat også. Om jeg hadde spilt terning, ville alle disse vinene ha fått en sekser. Den første jeg vil foreslå, er

chablis bibFourrey Chablis

Burgund, Chablis. Frankrike.

Pris kr 520,- Varenr. 5916606

En virkelig kvalitets chablis. Selv om prisen på 520,- kroner kan virke litt drøy, så er de tre literne med kvalitets vin verdt pengene. Den har en fin duft av sitrus og epler. Smaken er fruktig, fin syre og en god, klassisk chablis, smak. En lang elegant ettersmak.

 

Ch. Bonnet 2011

Bordeaux, Frankrike.

Kr. 399,90 Varenr: 282506

Denne kommer fra den berømte hvitvins produsenten Andre Lurton. Kanskje Bordeaux beste sådan. Den har en strålgul farge. Duften er nydelig stikkelsbær og sitrus. Vinen oppleves fyldig og er veldig bra balansert. Fin syre. En veldig god ettersmak.

Den siste i rekka er fra Kloster Eberbach.

foto ukjent
foto ukjent

Eberbach Rheingau Riesling

Rheingau, Tyskland

Kr. 379,90  Varenr. 487706

Dette er en klassisk riesling fra Kloster Eberbach. Med sin over 1000 årige erfaring med å dyrke riesling, kan de aldri riktig gå feil. Og denne er langt fra feil. Fargen er lys gul, duften er av sitrus og barndommens epler. Smaken har en fint balansert syre og sødme. En fin fruktsmak og en veldig behagelig ettersmak.

14 mai kommer Godt Drikke med en rad forslag til sommerens hvitviner

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.