Spanske Ribera del Duero betyr «bredden til Duero» og ligger langs den øverste delen av elven Duero.

Elven har gravd en bred kanal gjennom høyslettene og vinmarkene er plantet på nord og sørsiden langs en 110km lang strekning av elven. Området ligger høyt over havet og er preget av et tørt kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre. Først og fremst er dette rødvinsland. Hele 85% av vinmarkene er beplantet med Tempranillo, som lokalt kalles Tinta del Pais eller Tinta Fino. I tillegg er det en liten produksjon av rosévin ofte laget på Garnacha Tinta og noen få produsenter lager hvite viner på hvitvinsdruen Albillo. Blant de viktigste produsenten i området, finner vi Vega Sicilia Unico, Dominio de Pingus, Alion, og ikke minst Bodegas Alejandro Fernández  med vingårdene Pesquera og Condado de Haza.

Condado de Haza

På midten av åttitallet, da Pesquera var etablert som en av de fremste eiendommene i Ribera del Duero, oppdager Alejandro Fernandez et forsømt område langs elven Duero.En kilometer sydvendt skråning helt ned til elvebredden. Dette utgjør et unikt vinlandskap. Problemet var bare at markene var delt opp i små enheter eiet av mange bønder. etter tre år med forhandlinger, kunne han plante sine første 40 hektar i 1989. I dag består eiendommen av 200 hektar med kun Tempranillo-druer.

Condado de Haza Crianza 2018. Spania , Castilla y León , Ribera del Duero. Pris kr. 378,- (150cl) Poeng 89/100 Importør: Winepartners Nordic AS

Tempranillo. Mørkerød farge med en anelse blått skjær. Duft av mørke bær, plomme og hint fat. Smaken er fruktig med en riktig god fylde. Lever opp til duften med sine bær og krydder. En rund og god munnfølelse. Meget bra balansert. God tannin. Lang, litt tørr ettersmak. Passer fint sammen med rødt kjøtt. Her er det mye vin for pengene. Vil fortsette å utvikle seg. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.