Vintoget 2015. Foto Nordlys

Hvorfor har lage en Øl- og Vinfestival I Tromsø?

Jo, Tromsø er byen jeg bor i og det er en mulighet til å vise hvorfor vin og øl er så spennende. Vise hvorfor det er en kultur som er eldre enn 10.000 år. Det er en mulighet til å vise opp den enorme spennvidden som finnes blant all verdens vinprodusenter og bryggeri. Og ikke minst får man viste fram den utrolig høye kvaliteten som finnes. Både av vin og øl.

Noen av de vinen jeg gleder meg til å smake, er Roche de Bellene Coteaux Bourguignons Cuvee Terroir 2014 fra Burgund i Frankrike. Utrolig prisverd som har fått strålende anmeldelser. Det samme kan jeg vel si om Ch. Maucoil Chateauneuf-du-Pape 2013. Også fra Frankrike, men Rhône. Absolutt” must” å smake, er vinene fra det australske vinhuset Penfolds. Jeg må innrømme at jeg er veldig svak for de vinene.

Om vi ser på noen få hvite viner, så er Wittmann Niersteiner Riesling Trocken 2015 fra Rheinhessen en helt uovertruffen vin. Ikke bare er den organisk, men den er fra den legendariske 2015 årgangen. Jeg hadde gleden av å smake alle GG vinen på den store VDP smakingen i Wiesbaden i høst, og alle lovordene du har hørt om 2015 årgangen er sanne. Derfor må jeg også smake Fritz Haag Brauneberg Juffer Riesling Trocken GG 2015. Det finnes anmeldere som har gitt denne vinene hele 93 poeng. Så bare det er en av grunnen til at jeg står først i køen for å smake. Også  Brocard Chablis Premier Cru Vau de Vey 2014 fra Chablis i Frankrike er en jeg håper å få smakt. Hørt utrolig mye positivt om den vinen.

Godt Drikke kommer med en rekke flere tips om hva som kan smakes på øl- vinfestivalen i dagene fremover. Men tenk på at det er over 600 ulike viner og øl, så det er mye å fråtse i. Sa jeg at jeg gleder meg som et barn på julaften?

Billetter til både vintog, øltog og festival, finner du her.  

 

 

Forrige artikkelUkens Øl.
Neste artikkelUkens rimelige viner.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.