Lisini kan spore sin avstamning tilbake til Clementi-familien, som kjempet sammen med Medicis i deres erobring av Montalcino i 1559.

Til gjengjeld fikk de jord, og kjøpte en eiendom i Sant’Angelo i Colle, som danner grunnlaget for gården i dag. Men selve historien om Lisini går tilbake til 1846 da Francesca Clementi giftet seg med Lodivico Lisini på slottet Sant Angelo i Colle. Den som virkelig gjorden gården kjent,  var Elina, som drev gården fra 1950 til sin død i 2009, og som til og med var en av grunnleggerne av Consorzio di Brunello i 1963. Som om det ikke er nok, så anses de for å være en av de opprinnelige 12 produsenter i området.

I dag driftes gården av etterkommerne Carlo, Lorenzo og Ludovica. I alt eier de 154 hektar, hvorav 20 hektar er plantet med druer for Brunello produksjon. Vinmarkene pleies med respekt for naturen for å sikre en god naturlig balanse.

Lisini San Biagio Rosso 2018. Italia, Toscana. Pris kr. 354,90 Poeng 89/100 Importør: Red & White AS

Laget på drua Sangiovese. Dyp rød farge. Duft av mørke bær med hint av fat og urter. God fylde, frisk og fruktig. Samme bær som i duften med hint av urter. God balanse. Elegant og god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.