Sider fra Hardanger

Olav Bleie startet Alde Sider i 2014. Og det å lage sider er ikke noe nytt, for slektsgården har de en lang fartstid med sider produksjon som strekker seg flere hundre år tilbake. Så det Olav Bleie gjør, er å viderefører gamle tradisjoner og formidler en historie og kultur som har dype røtter i Hardanger.

Sideriet ligger på Bleie hvor Olav vokste opp før han reiste til Bergen for å studere Kjemi på Det Matematisk- Naturvitenskapelige fakultet. Etter endte studier flyttet Olav tilbake for å ta over gårdsdriften. Interessen for fermentering og sider produksjon har alltid vært sterkt tilstede og med en vitenskapelig tilnærming utviklet han en egen stil og la grunnlaget for å produsere og selge høykvalitets sider.

For å lage den kvaliteten som Olav vil ha brukes kun de aller beste eplene. Discovery, Summer red, Gravenstein og Aroma er hovedsakelig det som blir brukt. Det unike klimaet i Sørfjorden gir de perfekte vekstforholdene for å dyrke epler som både lukter og smaker unikt som igjen gir sideren herfra en enorm kompleksitet.

Alde Sider Rosé 2022. Norge, Vestland, Hardanger. Pris kr. 179,90 Importør: LaMarc Wines AS.

Epler (Discovery, Aroma, Gravenstein), bringebær. Fargen er lys rosa med skjær av oransje. Duften er fylt av epler og bringebær. Frisk, fruktig med herlige små perlende bobler. Lever på en god måte opp til duften med epler og bringebær. Godt balansert syre og sødme. God, litt bitter ettersmak. En sider som passer glimrende til kos. En klar fordel at den kun har 6,9 % alkohol. Helt klart min favoritt sider.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.