Rosé- og rødvin i Vinmonopolets juli slipp.

I forbindelse med vinmonopolets slipp i juli og august er det noen få roseviner som jeg virkelig faller for.

Den første er østerrikske Gut Oggau Winifred Rosé 2013. En vin som ligger på toppen av skalaen og er virkelig verd pengene. Også tyskeren Fritz Müller Perlwein Rosa Trocken kan være spennende. Smakte en annen årgang for noen år siden som var en frisk og hyggelige sak. Graci Etna Rosato 2014 er også en som skal smakes. Samme produsenten lager noen fremragende rødviner så denne rosevinen kan ikke bli helt feil. Om man er blant de som svermer for rosevin fra Provence, så er Ch. de Selle Ott Rosé Coeur de Grain 2014 en bra sak for deg. Prisverd.

En rosevin som kommer i basisutvalget, er Domaine du Bois de la Neuve 2014. Virkelig prisverd og Godt Drikke kommer med anmeldelse av vinen i den store rosevintesten senere i juli.

Rødvin

Om du tilhører den gruppe mennesker som ikke snur på skillingen når det kommer til vin, så har du noe å glede deg til. Dom. Daniel Rion Vosne-Romanée 2012 fra Burgund kommer i dette slippet. Tidligere årganger har fått både 90 og 92 poeng i ulike tester. Også Julien Sunier Beaujolais Régnié 2014 er en vin jeg gleder meg til. For øvrig en vin som ligger mer i en prisklasse min lommebok trives med. En annen vin som jeg er nysgjerrig på, er Doudet-Naudin Pinot Noir 2014. Produsenten Isabelle Doudet går for å være en spesialist på Pinot Noir viner. Om vi beveger oss fra Frankrike til Italia, så er Ten. Olim Bauda Barbera d’Asti La Villa 2013 en som jeg vil smake. Smakte en tidligere årgang for flere år siden og ser av mine notater at jeg var rimelige begeistret den gang. En som absolutt må smakes, er Castello di Ama Chianti Classico 2005. 2006 årgangen fikk hele 90 poeng i en smakning for noe år siden og jeg tror ikke denne årgangen er noe dårligere.

Vin fra den nye verden, nærmere bestemt California, så er det Copain Les Voisins Pinot Noir 2012 som jeg vil smake. En vin som er har fått glimrende karakterer i forskjellige amerikanske vintidsskrifter.

Fra Østerrike vil jeg smake Salz Zweigelt 2014. Blauer Zweigelt er Østerrikes mest populære rødvinsdrue og det er noe jeg ikke vil gå glipp av.

Og helt til slutt, en vin som er kommet inn som parti. Calera Central Coast Pinot Noir 2013. En 90 poenger vin. Så kjøp opp så mange du bare har råd til. En virkelig godtbit.

Begge listene finner du her og her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.